2012. július 23., hétfő

Karen Marie Moning- Rossz hold kelt fel- Tündérkrónikák 4.

Cor Leonis kiadó, 2012
400 oldal
Fordította: Laskay Ildikó
Eredeti cím: Dreamfever

Fülszöveg:
„Ki a fene maga?
Itt, a padlón, az utolsó pillanataimban, MacKayla Lane utolsó nagy mámorában, már látom, hogy erre a kérdésre az a válasz, hogy az vagyok, aki mindig is voltam.
Egy senki.”

ROSSZ HOLD KELT FEL

Elvesztette a nővérét, távol került a családjától, az otthonától, a régi, gondtalan életétől. Egy új, veszélyes helyen, két világ között üldözi testvére gyilkosát, ám őt még többen akarják kiiktatni.

MacKayla Lane azt hitte, készen áll, hogy szembenézzen a pokollal is, ám rá kell döbbennie, hogy sokkal rosszabb is van, mint a halál.

A Rossz hold kelt fel ott folytatódik, ahol a Hajnalra várva vége szakadt.

Amikor a világok közötti kapu kinyílt, a Dublinra szabaduló szörnyű hercegek Prí-yát csináltak Macből, aki így immár a szabad akaratától is megfosztatott.
Meztelenül fekszik egy templom kőpadlóján, kiszolgáltatva a lelket is porrá zúzó szexuális éhségtől, s immár nem az a kérdés, hogy a sidhe-látó véghez tudja-e vinni tervét – hogy megszerezi a Sinsar Dubh-t és megöli testvére gyilkosát –, hanem, hogy van-e még egyáltalán esély arra, hogy valaha újra önmaga legyen.

Van-e még remény ott, ahol minden elveszettnek látszik? Van-e kiút abból a borzalomból, amitől Mac egész végig tartott, s ami nővére életét is követelte?
Vajon a titokzatos Barrons és a MacKeltarok, vagy V’lane, az érzéki Seelie herceg segíthet-e még ezek után, vagy ők is elbuktak azon az éjszakán, amikor az Árnyak elözönlötték a világunkat?

Arra az éjszakára, melyre rossz hold kelt fel, virradhat-e még reményt és enyhülést hozó hajnal?

Mindig maradj a fényben!

Nagyon vártam már ezt a kötetet, az előzőnek úgy lett vége, hogy azt hittem bekattanok, ha nem kaphatom meg azonnal a folytatást.
Szerencsére a Cor Leonis kiadó kézbe vette az ügyet és végre az olvasók kezébe kerülhet a Rossz hold kelt fel.
A borító gyönyörű lett és passzol az első kettőhöz (a harmadikat nem tudom, miért rontotta el a Kelly kiadó annyira :( ).

Egy fél nap alatt kiolvastam, nem tudtam letenni. Hihetetlen jó volt, végig izgalmas, pörgős,néha vicces,  a Barrons-os részekről meg ne is beszéljünk! A legjobb könyves pasi!
Teljesen beszippantott a könyv, hihetetlen a világ, amit Moning kitalált és egyre jobb és jobb lesz.
Interdimenzionális tündérkátyú, teleportáló ezüstök, halált hozó szextündérek... nem tudok betelni a sok egyedi és bizarr dologgal, amik Mac világában megjelennek. És ott van a könyv, aminek saját akarata van és képes alakot változtatni! Tényleg zseniális!

Nagy piros pont, hogy rózsaszín Macből végre vérszomjas Mac lett, nagyon vártam már ezt a pillanatot (nem mindha bajom lenne a rózsaszínnel, egyszerűen be kellett végre keményítenie kicsit! ). Mac végre igazán és komolyan felvette a kesztyűt.
Barrons még mindig egy nagy rejtély, de azért egy kis információt róla is megtudtam, ennek örülök, remélem a következő kötetben még többet megtudhatok róla.
Én nagyon bírom V'lane-t is, remekül kitalált karakter, ahogy Dani is.
Ami különösen tetszik ebben a sorozatban, hogy senki nem egyszerűen rossz vagy jó. Mindenkiben vannak hibák vagy egy kis rossz, senki sem fekete vagy fehér. Ja, és a szereplők fejlődnek, változnak. Ettől annyira hiteles és szerethető ez a könyv ( többek között ettől is ).
Eddig ez a kedvenc kötetem a sorozatból, pedig a többit is imádtam.

Már csak egyet nem értek: hogy lehet így abbahagyni??? Ez felér egy kínzással! Remélem nagyon hamar kijön a folytatás, mert fennáll a veszély, hogy a rettentő gyenge angolom ellenére elkezdem a folytatást eredeti nyelven!

Értékelésem: 5/5*

A könyv trailere:


A következő kötet:




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése